Test av hurtigmiddager

DinSide har testet hurtigmiddager. Her er dommen.

DINSIDE TESTER: Hvilke av disse middagene er sunnest tror du? Eksperten har gitt to terningkast 5. Foto: Per Ervland
DINSIDE TESTER: Hvilke av disse middagene er sunnest tror du? Eksperten har gitt to terningkast 5. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du har jobbet overtid eller handlet julegaver til en store gullmedaljen - noen ganger må middagen på bordet med lynets hastighet. DinSide.no har testet hurtigmiddager for deg. Her er dommen.

Les også: Ta en power-snack

Stort utvalg - men hva er sunt?

Nå finnes det en rekke forskjellige lettvinte middagsalternativer i butikkhyllene. Og det bør være noe for enhver smak. Bare Fjorland har over 40 forskjellige middager du kan velge mellom.

Men hvor sunne er alle disse forskjellige hurtigmiddagene egentlig?

DinSide Helse har plukket ut åtte hurtigmiddager og har bedt ernæringseksperten gi sin dom.

Kostholdseksperten

Ina Garthe er utdannet idrettsfysiolog ved Idrettshøgskolen og har hovedfag i vektregulering. Garthe jobber nå i ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen.

Før vi setter i gang, spør vi henne om dette:

Hva bør en middag bestå av?

- En middag bør bestå av en karbohydratkilde (ris, poteter, pasta og lignende), en proteinkilde (kjøtt, fisk, fjærfe, egg og lignende), samt en antioksidantkilde som grønnsaker (kokte, råkost, bakte og lignende). Tenk at du skal dele en tallerken i 3 og fylle 1/3 med karbohydrat, 1/3 med protein og 1/3 med grønnsaker, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer