Test av Marked.no og Kolonial.no

Nett-matbutikkene er svært like, men én er likevel best.

MAT PÅ DØRA: Marked.no og Kolonial.no tilbyr begge mat levert på døra, bestilt på nettet. Men hvilken av nettbutikkene er best? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MAT PÅ DØRA: Marked.no og Kolonial.no tilbyr begge mat levert på døra, bestilt på nettet. Men hvilken av nettbutikkene er best? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matbutikker på nett er ikke noe nytt. Allerede i 1998 testa vi «matvarer via Internett»; samme år som Dinside ble etablert og bare ti prosent av nordmenn brukte internett daglig.

Det tok aldri av, for å si det forsiktig. Men nå prøver bransjen på nytt. Spesielt Stein Erik «Rimi»-Hagens Marked.no, og Kolonial.no med Ole Robert «Rema 1000»-Reitan som leverandør, får mye oppmerksomhet.

De er ikke alene – det finnes mange konkurrenter som DEX.no, Retthjem.no, Matenhjem.no, 123levert.no og Dagligvarerdirekte.no. Men med de finansielle musklene Kolonial.no og Marked.no har bak seg, er det spesielt disse to vi kommer til å høre mye fra i år.

Dinside har derfor sjekka hvilken av de to som er aller best.

LES OGSÅ: Selger mat med opptil 90 prosent rabatt – nettbutikk med overskuddsmat

Runde #1: Registreringen

Å registrere en brukerkonto er smertefritt hos både Marked.no og Kolonial.no; du kjenner trolig greia, med innstasting av navn og passord og adresser og det hele.

Begge tjenestene tar kun betalt gjennom bankkort, som du legger inn og lagrer ved første bestilling. De to bruker tilnærmet identiske løsninger, uten BankID eller noen andre sikkerhetsfunksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer