Test: Billigere med bensinkort?

Bensinkortene gjør bensinen billigere, men pass deg for lojalitetsfellen!

Publisert

De fleste store bensinstasjonkjedene tilbyr kort som kan gi den vanlige bilist både betalingsutsettelser og rabatter. Flere av kjedene kan også gi deg bonus gjennom medlemsskap i diverse rabatt- og bonusforeninger. Men faren med disse kortene er at du blindt benytter de selskapene der du har kortavtaler. Dette kan du fort tape på dersom det er billigere stasjoner i nærheten.

De største

Vi har undersøkt betingelsene i de seks største kjedene. To av disse har i tillegg datterkjeder av ubetjente stasjoner med billigere bensin. Disse er også med i denne oversikten. Les mer om kjedenes kreditt- og rabattilbud 2631 TARGET="_top">her.

Vi har konsentrert oss om kort som alle har tilgang til. De fleste kjedene tilbyr også spesielle firmaavtaler, men her kan betingelsene variere sterkt fra bedrift til bedrift, og person til person. Firmakort og storbrukerkort er derfor ikke med i denne oversikten.

Bonus eller rabatt

Vær spesielt oppmerksom på forskjellen mellom rabatt og bonus. En rabatt trekkes fra det du skal betale, slik at regningen blir mindre. Bonusen sparer du opp og kan ta ut i enten penger eller varer. Er bonus knyttet til Domino og Trumf kan den som regel tas ut når du måtte ønske, så snart den er kommet over et visst beløp. Bonus i Forbrukersamvirket får du først utbetalt i begynnelsen av neste år. Det samme gjelder bonuser som bensinselskapene tilbyr på egenhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer