Test: De beste BSU-bankene!

DinSide viser deg rentenivået på BSU-innskudd i over 30 banker. Se hvilke banker som gir deg høyest avkastning. Oversikten viser at det kan være mye penger å hente på å bytte bank.

Publisert

Boligsparing for ungdom er en svært gunstig spareform for alle under 34 som en gang kommer til å kjøpe bolig.

Du får skattefradrag for 20% av det innskutte beløp, der maksimalt sparebeløp er 15.000 kroner årlig. Samtidig kan du få en svært så god rente, men da lønner det seg å velge riktig bank!

Totale innskudd på en BSU-konto er maksimalt 100.000 kroner, noe som sammen med renteinntektene vil være en god start ved et boligkjøp.

Siden BSU er en langsiktig sparing er det lønnsomt å finne en bank som gir deg de beste betingelsene over lengre tid, eventuelt bytte bank etter renteutviklingen. Foruten å gi BSU-innskudd bedre rentebetingelser enn vanlig innskudd, tilbyr også flere banker sine BSU-kunder gunstigere lånebetingelser og finansieringsmuligheter ved boligkjøp.

Hvem er vinneren?

Oversikten viser at det er gap på nesten 2% mellom den banken som kommer best ut, Opdals Sparebank, og den dårligste, Handelsbanken. (For å se hele oversikten må du trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.)

En slik differanse vil på sikt utgjøre mange tusen kroner i renteinntekter. Det vil derfor være gode penger å hente ved å følge med på BSU-rentene i de forskjellige bankene, og flytte til banken som gir best betingelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer