Test deg selv: Prosentregning

Prosentregning er da kjempeenkelt, er det ikke?

Publisert
Sist oppdatert

Ingenting er vel mer pinlig enn å sende over et fryktelig enkelt regnestykke til sjefen - med en kjempebommert i prosentregning, for eksempel: Vi kan spare 170 prosent om vi gjør slik og slik...

Uhyggelig pinlig

Dette gjelder også for journalister. Fryktelig pinlig - spesielt om feilen kommer på papir (og ikke nettet, hvor det umiddelbart går an å rette opp). Det er noe kolleger og lesere ikke glemmer med det første.

Uansett, prosentregning er ganske enkelt... Sier noen... Eller hva synes du? Prøv dagens test, og finn ut om du er god i prosentregning, eller om du må revurdere din oppfatning av deg selv. Og test gjerne kunnskapene til familiemedlemmer og venner samtidig - kanskje du er best?

Helt anonymt

Når du har tatt testen, kan du gå gjennom fasitlisten, for å finne korrekte svar til eventuelle spørsmål du svarte feil på. I tillegg får du vite hvor stor en prosentandel korrekte svar du hadde. Legg gjerne resultatet ditt inn i stem-objektet til høyre - vi garanterer full anonymitet :-)

NB. Vanligvis må man ha rundt 60 prosent korrekte svar for å bestå en eksamen...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer