TEST: Ferdig-fårikål fra Fjordland

Kan den måle seg med den hjemmelagde?

MER SMAK: Hjemmelaget fårikål smaker mer og bedre enn ferdigvarianten, som likevel er et greit alternativ om du har det travelt. Foto: Berit B. Njarga
MER SMAK: Hjemmelaget fårikål smaker mer og bedre enn ferdigvarianten, som likevel er et greit alternativ om du har det travelt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fårikål er for mange regnet som Norges nasjonalrett, og retten blir hedret med sin egen festdag siste torsdag i september hvert år.

Til ære for den populære kjøttretten og fårikålens dag har vi i DinSide testet ut om man må koke fårikålen selv, eller om Fjordland kan dekke behovet for kokt fårekjøtt, kål og potet.

Slik gikk vi frem

Vi har kokt en porsjon hjemmelaget fårikål etter oppskrift fra Matprat.no, med kokte poteter som tilbehør.

Fjordlands Fårikål med poteter har vi varmet etter anvisning på pakken.

Vårt smakspanel er satt sammen av fire testpersoner, to kvinner og to menn. Blant testerne finner vi blant annet en vestlending, en som er vokst opp på sauegård og en som ikke har et spesielt nært forhold til fårikål.

Smakspanelet visste ikke hvilke varianter de fikk servert. Etter blindtesting av de to variantene, har testpanelet sagt sin mening om begge versjonene av Norges nasjonalrett.

Les også: Denne ferdigsuppen holdt ikke mål

Fårikål fra Fjordland:Testpanelet var i stor grad samstemte i dommen av ferdigretten, selv om testeren med minst fårekjøtt på samvittigheten var mest positiv til ferdigretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer