TEST: Fortjener du høyere lønn?

I dårligere tider må du vise moderasjon, lyder det fra styrerommene. Samtidig gir topplederne seg selv svære lønnshopp. Er det din tur nå? Eller er du overbetalt?

Publisert
Sist oppdatert

For vanlige lønnsmottakere virker det merkelig at dårlige tider sjelden rammer topplederne.

TEST: Fortjener du høyere lønn?


Vilje

De siste årene har de dresskledte bevilget seg opptil 15 prosent lønnshopp årlig - tre ganger mer enn den gjennomsnittlige lønnsveksten på rundt fem prosent.

Bør du bruke alle mulige triks for å få hevet din egen lønn? Når lederlønningene stiger så mye, er det kanskje ikke evnen til å gi deg mer lønn det står på.

Det er viljen.

Samtidig har lønnsveksten i Norge vært på topp i Europa i flere år. Nordmenn er bortskjemt med høye lønninger. Er du kanskje overbetalt?

Stikkordene for lønnsforhandlinger er flere: Hvor du ligger i forhold til lønnsnivået i bransjen, om du har mulighet til å få deg en annen (og bedre betalt) jobb, hvorvidt du besitter ettertraktet kompetanse og om du har stått på i det siste.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer