TEST: Matte for de minste

Klarer du matteoppgavene man skal kunne når man går ut av barneskolen i 7. klasse?

Tror du at 2+2=5?
Tror du at 2+2=5? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har diskusjonene gått høylydt om våre kjære barns realfagskunnskaper - eller mangel på disse, spesielt mattekunnskaper.

Ifølge flere internasjonale undersøkelser ligger landet vårt langt fra godt an i forhold til andre land vi ofte sammenlikner oss med.

Lek og lær

Og som et siste skudd på stammen er det blitt diskutert at det er lurt å begynne å lære barna matte allerede i barnehagen.

Mange eksperter mener at dette vil gjøre barna bedre forberedt på undervisningen i skolen. I tillegg mener de at de helt små barna også har en helt unik mulighet til å lære ting raskere og enklere når de er små. Undervisningen skal da selvsagt foregå i form av lystbetonet lek.

Tør du?

Kanskje de andre er ordentlig dårlige i matte, men ikke deg, vel?

I dag har vi satt sammen en mattetest som tar for seg det nivået som elevene i 7. klasse bør ligge på. 7. klasse tilsvarer det siste året på barneskolen.

De fleste voksne vil nok hevde at de ligger langt over barneskolenivå i matte. Men i så fall er det jo ingen grunn til å ikke bekrefte dette for deg selv - og kanskje andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer