TEST: Piratkopierte DVDer

FILM: Ringenes Herre - To tårn, Star Trek Nemesis og The Recruit. I forrige uke bestilte vi tre piratkopierte DVD-filmer via nettet. Ble vi rundlurt?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

At det florerer med piratkopierte DVD-filmer på nettet er ingen overraskelse - vi har selv advart om en norsk nettbutikk som selger slike filmer. Men mens film-bransjen advarer strømmer tydeligvis kundene til, for utvalget blir stadig større.

Vi har derfor satt piratene under lupen: Får du valuta for pengene - eller blir du rundlurt?

Ikke smart

TEST: Piratkopierte DVDer


La det være helt klart: DinSide anbefaler ikke at du bestiller piratkopierte DVD-filmer. Fellene er flere, men de viktigste er at du ikke kan ..

  • .. stole på at du vil få varene
  • .. frykten for at kredittkortet ditt vil bli tappet, eller
  • ...at du vil få nye filmer dersom det skulle være noe galt med produktene.

Butikken(e)

Selve nettbutikken der vi valgte filmene het buysdvd.com, og har base i Malaysia. Selve kunderegistreringen og betalingen skjedde imidlertid på nettsidene til ccnow.com, som blir omtalt som en amerikanskbasert agent.

Si din mening:

Er du fristet til å kjøpe pirat-DVDer? (Avsluttet)
Nei - Aldri(56%) 704
Ja - hele tiden(20%) 252
Ja - av og til(15%) 191
Nei - men har vurdert det(10%) 121
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ccnow.com (står for credit card now) er et selskap som driver med betalingsformidling for nettbutikker. Buysdvd.com er kun en av flere kunder.

Dagens pirater er forøvrig ikke tapt bak en stol. Både det å finne filmene, registrere seg som kunde, og å fullføre handelen var nemlig både enkelt og brukervennlig.

TEST: Piratkopierte DVDer

Etter å ha sendt bestillingen kom det umiddelbart en bekreftelse på e-post. Vi fikk en full ordrespesifikasjon, og ikke minst et følgenummer slik at vi til enhver tid kunne finne ut
hvor pakken befant seg på sin vei fra Malaysia til Norge.

Trykk her for å lese resten av testen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer