TEST: Prisagenter på internett

De store kjedene mangler, og de oppgir forskjellige og til dels ukorrekte priser.

Samme butikker, forskjellig pris:  Prisagentene på nettet har ikke samme dekning av nettbutikkene. De gjengir også forskjellig pris i de samme butikkene og mangler noen butikker.
Samme butikker, forskjellig pris: Prisagentene på nettet har ikke samme dekning av nettbutikkene. De gjengir også forskjellig pris i de samme butikkene og mangler noen butikker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du handle for eksempel elektronikk, reiser eller sportsutstyr, går du kanskje til Kelkoo eller andre sider som sammenligner prisene for deg.

Det er fire aktive prisagenter som avsøker prisene i norske nettbutikker: Kelkoo, DinPris, Prisguide.no og Teknofil. De er alle basert på returprovisjon fra nettbutikkene de dekker. De nettbutikkene som ikke vil betale, er ikke med i agentene, og ingen agent har derfor 100% dekning.

Vi testet hvor gode de var til å finne et billig eksemplar av mobiltelefonen HTC Hero, en slager i 2009 og en meget utbredt julegave, får vi tro.

Den 9. desember var det forskjell på hvor mange butikker de tre agentene fant telefonen i. Det var også forskjell på priskvaliteten. Noen priser var helt gale, andre var litt gale.

Frakt ikke inkludert hos Prisguide.no

Mens Kelkoo og DinPris sier prisene de presenterer inkluderer frakt, er prisene på Prisguide.no uten frakt. For å kunne sammenlikne de tre, var vi nødt til å gå inn i samtlige 25 nettbutikker og legge til frakten. For å kunne se frakten, måtte vi i de fleste nettbutikker registrere oss. Så vi håper det ikke kommer 35 HTC-er i posten nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer