Test: Ringenes Herre E.V.

VALGETS KVAL: Spesialversjonen av film nummer en i Ringenes Herre-trilogien har endelig kommet på DVD. Men hvilken utgave skal du velge? Vi har sammenlignet den amerikanske og norske versjonen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Da vi sammenlignet den første utgivelsen av Ringenes Herre: Ringenes brorskap på DVD var konklusjonen krystallklar: Lyden var merkbart dårligere på den norske versjonen.

Denne gangen er det den nye spesialversjonen som er lagt under lupen.

Spesialversjonen av Ringenes Herre gir deg en 30 minutter lengre versjon av filmen, i tillegg til hele seks timer med bonusmateriale. Det burde rekke for selv de mest innbitte entusiastene. I tillegg er blant annet lydsporet mikset på nytt, og skal derfor være av enda bedre kvalitet enn på august-utgaven.

Men hvilken utgave bør du egentlig kjøpe - den europeiske eller amerikanske?

...og svaret er

Både sone 1- (USA) og sone 2-utgaven av the extended edition har nøyaktig det samme ekstramaterialet, og bortsett fra at den amerikanske film-boksen er litt tykkere fant vi ingen vesentlige forskjeller på innholdet.

Karakter = 6 av 6 konger.
Karakter = 6 av 6 konger. Vis mer


Begge utgavene scorer full pott på gadgetfronten, noe som kvalifiserer til terningkast 6, eller i denne sammenheng 6 konger.

Lyden: Men også denne gang er vår konklusjon at lyden er bedre på den amerikanske versjonen.

Trykk her for å gå videre i testen.

Forvirret?

Den nye spesialversjonen av Ringenes Herre (Extended Version) kommer ikke bare i en europeisk og amerikansk utgave, den kommer også i to versjoner - Extended Version og Extended Version Collectors Edition.

Begge versjonene skal være like innholdsmessig, men velger du Collectors Edition får du med to tunge bokstøtter i tillegg til filmen. For de som ønsker seg harde pakker til jul bør dette være en sikker vinner.

Standardutgaven i europeisk utgave (sone 2) får du til rundt 400 kroner i norske nettbutikker, mens Collectors Edition-utgaven ligger på rundt 500 kroner.

Vi var også forvirret...

Merk: Fra en av våre lesere har vi fått beskjed om at sone 1 utgaven av Extended Version Collectors Edition, den med støttene, i tillegg til filmen og ekstramaterialet, også inneholder:

  • "3 unike samlekort til LOTR-kortspillet i foilutgave, og med bilder og tekst som KUN finnes i denne pakken.

    I tillegg er det enda en DVD-plate, som ligger bakerst, nemlig en National Geographic film om Lord of the Rings filmen, og denne ligger i et vanlig pappcover.

    Altså er dette et 5 disc-sett. I tillegg finnes det en booklet om LOTR samleting, som klokker osv. Det er også en gratisbillett til Two Towers, men så lenge vi er i Norge, vil vel de færreste reise til USA for å se filmen."


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer