Testament for samboere med felles barn

Også samboere får barn og har behovet for et testament som både sikrer den gjenlevende samboeren og barna. DinSide gir deg her et testament beregnet for samboere med felles barn: Trykk her for å få testamentet i Word format.

Publisert

DinSide har lenge hatt et utkast til testament beregnet på samboere uten felles barn. Nå utvider vi vårt tilbud, og tilbyr også et enkelt testamentsutkast for samboere som har felles barn.

Hva må samboere tenke på?

Samboere har ikke arverett direkte etter loven, slik som ektefeller har det, det vil si at den gjenlevende samboeren kan komme i en svært vanskelig situasjon ved dødsfallet. I tillegg vil ikke samboere ha rett til å sitte i uskiftet bo. Som samboer er det derfor spesielt viktig at du tenker igjennom hvordan du vil at dine midler skal disponeres når du faller fra.

For at samboere skal arve hverandre må det opprettes et testament. Med arv etter testament menes arv som tilfaller arvingen fordi arvelateren selv har bestemt det. Det å bestemme over noe av det man etterlater seg, er i Arveloven kalt å opprette et testament.

Når du ikke har livsarvinger (barn/barnebarn) kan du testamentere alt du eier til samboeren din. For at testamentet skal være gyldig, må de strenge formkravene i Arveloven være oppfylt. Formkravene finner du nederst på siden.

Som samboer er det mest praktisk å opprette et gjensidig testament, det vil si at du og din samboer oppretter et felles testament, der dere tilgodeser hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.