Testens mest lønnsomme

DinSide kårer de mest lønnsomme av nettbankene per i dag, og i år som i fjor: De to beste er relativt små, og filialløse...

Publisert

For å kåre den mest lønnsomme nettbanken har vi tatt utgangspunkt i hvilke banker som er 3550 TARGET="_top">billigst på nettbank. Mange av disse er små lokalbanker som ikke tar i mot kunder som ikke har tilknytning til området. For at alle som vil bruke nettbank skal kunne finne tall fra banker de får bli kunde i, har vi også valgt å ta med de ti største, landsdekkende bankene i Norge som tilbyr nettbank. For de ti billigste nettbankene samt de ti største bankene i landet, har vi så samlet inn de ferskeste rentesatsene.

Renten i endring

På grunn av den nylige renteendringen fra Norges Bank er det mange av bankene som akkurat nå er i ferd med å vedta nye renter. Der vi har fått tilgang til det benytter vi i undersøkelsen den rentesatsen som gjelder fra neste endring. For de fleste av disse bankene betyr det at gamle kunder får denne renten fra mai/tidlig juni en gang, mens nye kunder får den umiddelbart.

Gammel rente

Imidlertid er det flere av bankene som ikke har vedtatt hva nye renter vil bli, eller som kanskje ikke vil endre renten på lønns-/brukskonto i denne omgang. Sparebanken NOR og NOR 24 har foreløpig ikke endret sin rente etter siste endring fra Norges Bank. Det samme gjelder Klæbu Sparebank som ikke har endret renten siden mars. Kvinnherad Sparebank vil endre renten, men ny sats er enda ikke bestemt. Derfor benytter vi også her renten slik den står i dag. Voss Veksel&Landmandsbank ASA regner med å senke renten med 0,5 prosent. Det er ikke vedtatt når dette vil gjelde fra, men i undersøkelsen legger vi denne endringen til grunn for beregningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer