Tester bakterier mot allergi

Probiotika kan brukes til mer enn en trøblete mage. Nå vil engelske forskere bevise at bakteriene også kan hindre utviklingen av allergier.

Publisert
Sist oppdatert

Probiotika er også kjent som "snille bakterier" og spiller en viktig rolle for bakteriefloraen flere steder i kroppen.

Nå mener en gruppe engelske forskere at bakteriene også kan ha en avgjørende rolle i utviklingen av allergier hos barn og unge.

Nytt perspektivForskerne som er tilknyttet University of Wales i Swansea har avtaler med tre sykehus i området.

I løpet av undersøkelsen skal 3000 nyfødte barn rekrutteres til prosjektet hvor de får tilført probiotika i de seks første månedene etter fødselen.

Målet med undersøkelsen er å bevise at tilførsel av de gunstige bakteriene kan forhindre utviklingen av allergier både på kort og lang sikt.

- Dette kan forandre hele vår tankegang om allergier og hvordan det skal behandles, mener forskningsleder Nigel Plummer. Han er medeier i et firma som produserer forskjellige probiotika-produkter, og har store forhåpninger til den omfattende undersøkelsen.

- En tidligere undersøkelse med 120 nyfødte, viste at tilførsel av bakterien Lactobacillus acidophilus kunne redusere risikoen for vanlige allergier med hele 50 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer