Tester kur mot brystkreft

Publisert
Sist oppdatert

Tester kur mot brystkreft Nye midler mot brystkreft er stadig under utvikling. Nå tester engelske forskere et preparat som de hevder kan redusere kreftrisikoen med 70%

Over 10.000 kvinner i åtte forskjellige land skal de neste årene gå gjennom en undersøkelse for å teste medikamentet anastrozol. De mest optimistiske forskerne mener dette medikamentet kan bety mer enn en halvering av brystkrefttilfellene.

- Vårt mål er en verden helt uten brystkreft. Og dette er ikke umulig, sier en optimistisk professor John Forbes som koordinerer undersøkelsen i Australia og New Zeeland til engelske Independent.

Forsker over 10 årDet er den engelske kreftforeningen som gjennomfører den omfattende forskningen på anastrozol. Arbeidet med å kartlegge effektene av medikamentet vil strekke seg over syv til ti år og har et budsjett på over hundre millioner kroner.

Anastrozole tilhører en gruppe medikamenter som kalles 3. generasjons-aromatase-hemmere. Medikamentene har i flere år vært brukt i behandling av brystkreft med spredning, og testes ut med tanke på bruk ved tidlig kreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer