Tester marihuana mot leddgikt

Som rusmiddel er stoffet strengt forbudt. Men cannabis kan være grunnlaget for flere effektive medisiner.

Publisert
Sist oppdatert

En britisk legemiddelprodusent gjennomfører nå forsøk på pasienter med leddgikt. Medikamentet med navnet Sativex er gitt til 58 pasienter for å se om det kan redusere plager og smerter i forbindelse med leddgikt.

Men Sativex er ikke et vanlig legemiddel. Virkestoffet i medikamentet bygger på stoffer som finnes i cannabis og som kan redusere smerte ved mange forskjellige sykdommer. Produktet har tidligere blitt testet på pasienter med MS og kan vise til gode resultater.

Første forsøkDe 58 forsøkspersonene med leddgikt har fått behandling med Sativex gitt som en spray. De rapporterer at medisinen reduserer smertene i leddene og samtidig fører til bedre kvalitet på søvnen. Ingen større bivirkninger ble rapportert etter forsøkene.

Produsenten GW Pharmaceuticals er begeistret over de gode resultatene for leddgikt-pasientene:

- Disse resultatene er spesielt spennende fordi dette er det første kontrollerte medisinske forsøket med et cannabis-basert produkt mot leddgikt. Til i dag har vår forskning konsentrert seg mest om neurologiske sykdommer som MS. Det er derfor veldig oppmuntrende å se disse gode effektene av Sativex på smerter og andre symptomer på leddgikt, sier Philip Robson ved GW Pharmaceuticals til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer