Tester slankekurene

Fedon Lindberg eller Ernæringsrådet? Nå vil norske forskere teste hvilken slankekur som er best.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Det hersker fortsatt stor uenighet om hvilke slankemetoder som faktisk er best for kroppen din på sikt.

De siste årene har dietter med lite karbohydrater og mer proteiner og fett blitt veldig populære. Men det statlige Rådet for ernæring og fysisk aktivitet holder fortsatt på at et kosthold med lite fett er den riktige veien å gå.

Langvarig forsøkForskerne ved Ullevål Universitetssykehus ønsker nå å sammenlikne de to forskjellige slanke-filosofiene. De rekrutterer nå 200 frivillige forsøkspersoner som skal holde seg til en av diettene i en periode på 18 måneder.

- Vi er ikke opptatt av slanking på kort sikt, men hvilken metode som egner seg best til å holde vekten nede på lengre sikt. Ikke minst ønsker vi å vite hvordan de ulike metodene slår ut på blodfett, høyt blodsukkernivå, høyt blodtrykk og lavt nivå av "det gode kolesterolet," HDL forteller overlege og professor i ernæring, Serena Tonstad til Aftenposten.

Motiverte deltakereKlinikk for forebygggende medisin ved Ullevål Universitetssykehus er ansvarlige for gjennomføring av undersøkelsen. Forskerne er de siste dagene blitt nedringt av overvektige som ønsker å være med på prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer