Tester ut mini-vinmonopol

I første omgang er det to kommuner som får ekstra små vinmonopol.

Publisert
Sist oppdatert

Før jul bestemte Vinmonopolet at det skal testes ut en ny type mini-vinmonopol i to norske kommuner, nærmere bestemt i Lyngen i Troms og på Herøy i Nordland.

Blir disse en suksess vil det komme flere slike små vinmonopol.

>> Regjeringen vil ha nye åpningstider på polet

Tester ut minipol på små steder

Målet er å åpne de to test-polene i løpet av 2014. Det er snakk om vinmonopol på cirka 50 kvadratmeter, med rundt 200 varer.

Disse skal kun holde åpent torsdag, fredag og lørdag.

Blant annet lang reisevei til nærmeste pol, få innbyggere, turisme og et godt handelstilbud med 7-8 butikker i sentrum, er begrunnelsene for å teste ut en ny type vinmonopol i disse kommunene.

Ifølge Jens Nordahl er det både et politisk ønske og et ønske fra innbyggerne i kommuner uten pol, at det blir vinmonopol flere steder. Det er her den nye typen mini-pol kommer inn i bildet.

– Det er for å imøtekomme disse ønskene at Vinmonopolet har utviklet en ny type polbutikk, som er tilpasset markedsgrunnlaget i små distriktskommuner som ellers blir for små for drift av andre typer pol, forteller Nordahl.

Les også: Slik blir alkoholprisene i 2014

Vil åpne flere Vinmonopol

Etter oppstart vil de nye vinmonopolene, som går under navnet «kategori 1-butikker», bli evaluert.

– Vi både håper og tror i dag at prøvedriften i Lyngen og Herøy blir positiv. Forutsatt at dette er riktig kan vi åpne mange slike butikker i årene som kommer, forteller Jens Nordahl, pressesjef i Vinmonopolet til DinSide.

I tillegg planlegger Vinmonopolet også å åpne flere "vanlige" butikker de nærmeste årene.

– Også på større steder der det ikke er vinmonopol i dag, men som ligger i kommuner som har pol, vi det bli åpnet vinmonopol i årene som kommer, sier Nordahl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer