Samlet gjeld i mobilbank

Tester ut studielån i mobilbank

Lånekassen og Sbanken inngår pilotsamarbeid.

PÅ ETT STED: Flere kunder hos Sbanken kan nå se studielånet sitt i mobilbanken som del av et pilotprosjekt banken har med Lånekassen. Foto: Eilin Lindvoll.
PÅ ETT STED: Flere kunder hos Sbanken kan nå se studielånet sitt i mobilbanken som del av et pilotprosjekt banken har med Lånekassen. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å gi kunden oversikt over samlet gjeld på ett sted vil være fordelaktig for forståelsen for egen økonomi, da en totaloversikt over egen gjeld kan hjelpe den enkelte til å ta bedre økonomiske valg, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen.

Hun mener at pilotsamarbeidet mellom dem og Sbanken er et eksempel på en tjenesten utviklet til kundens beste.

Nå er det nemlig slik at en gruppe kunder i  Sbanken  kan se studielånssaldoen sin i mobilbanken. I første omgang vil tjenesten bli tilbudt til de 15.000 kundene av Sbankens betabank, og kundene må gi samtykke for å kunne få tjenesten. Piloten vil ha en varighet på tre måneder.

For å administrere studielånet ditt, må du fortsatt logge inn på Dine sider hos Lånekassen. Det er kun studielånssaldo som blir synlig i mobilbanken.

Vil dempe gjeldsveksten til den enkelte

«Nordmenns samlede gjeld stiger, og renteøkning øker risikoen i nordmenns privatøkonomi. Med dette bakteppet blir det viktigere enn noen gang at nordmenn har full oversikt over egen økonomi», skriver Lånekassen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer