Testet sju snorkemidler

Men er det noen av dem som egentlig hjelper? Nei, sier den britiske forbrukertesten.

Foto: 6PA/MAXPPP
Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med egen eller din partners snorking? Da er det ikke mye hjelp å få, melder BBC News.

Les også: 1 av 2 er snorkefanger

De viser til en undersøkelse utført av britiske forbrukeres vaktbikkje Which, som har testet sju remedier, alt fra neseplaster til sprayer, som skal gi snorkefri netter.

Forstyrret søvnen

Svært få av produktene lindret snorking, og noen av dem forstyrret søvnen til brukerne så mye at de ikke ville bruke dem mer.

Les også: Vi snorker i kor

Eksperter uttaler til BBC News at det er viktig å finne ut hva som er årsaken til snorkingen før du går til anskaffelse av noe som skal fjerne problemet.

- Det finnes ingen kur mot snorking, fordi alle snorker av ulike årsaker, sier seniorforsker i Which, Joanna Pearl.

    Her er noen av årsakene:
  • Du ligger på ryggen, slik at tunga faller bakover mot svelget og stenger for luftveien.
  • Du sover med åpen munn.
  • Du kan ha et neseproblem, for eksempel at den er tett, at neseborene har falt sammen eller at en skjevhet hindrer normal pust.
  • Du er overvektig.
  • Du har drukket alkohol.

En viss effekt

Av produktene som ble testet viste «SnoreMender» seg å ha effekt. Det er et produkt som settes inn i munnen, og som presser kjeven fram slik at luftveiene åpnes.

Personen som testet det syntes imidlertid at innretningen var så ubehagelig at han ikke ville bruke den igjen.

Les også: Snorking er slankende

Kjeveplasteret «Snore Calm Chin-up» var også svært ubehagelig å bruke. Det hadde en viss effekt, men testpersonen mente han snorket mindre fordi han ikke fikk sove med plasteret på.

Et neseplaster produsert av «Breathe Right» kunne muligens hjelpe 15-20 prosent av snorkere, altså de som snorket på grunn av tett nese.

«Lloydspharmacy Stop Snoring» er et armbånd som gir brukeren et lite støt når det registerer lyd, altså snorking. Dette skal få snorkeren til å snu seg. Støtet skal ikke vekke brukere, men hun som testet det sa hun våknet hvert 20. minutt natten igjennom. Innretningen laget dessuten merker på armene hennes og satt ikke godt nok på.

Ikke godt nok

Which konkluderer med at det ikke finnes gode nok produkter mot snorking i handelen. I tillegg til sine egne tester, gjorde de en undersøkelse der 2000 personer som hadde prøvd antisnorkemidler deltok.

Hele 71 prosent mente at midlene de hadde anskaffet seg ikke virket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer