- Testosteronbehandling er sikkert

Undersøkelser gjort av amerikanske forskere viser ingen sammenheng mellom testosteronbehandling og prostatakreft eller hjertesykdommer.

Publisert
Sist oppdatert

Gjennomgangen av 72 studier er siktet inn mot debatten om testosteronbehandling og de potensielle helserisikoene for menn.

- Vi har gjennomgått flere tiår med forskning og har ikke funnet bevis for at testosteronbehandling øker tilfellene av prostatakreft eller hjertesykdommer, sier professor Abraham Morgentaler, som er en urolog tilknyttet Harvard Medical School.

- Selv om det ville vært nyttig med langtidsstudier i stor skala, må det også bli anerkjent at det allerede finnes mye forskning på effekten av testosteron på menn.

Lave nivåer av testosteron kan føre til symptomer som mindre sexlyst, mindre motivasjon, ereksjonssvikt, redusert muskelmasse og bentetthet, depresjon og anemi.

Testosterontilskudd i form av injeksjon, plaster og gelé, er utviklet for å gi menn med fallende testosteronnivåer de normale verdiene tilbake og minske eller fjerne symptomene.

- Testosteronbehandling skal bare gis til menn som har symptomer på lavt testosteron, og en blodprøve som beviser dette. Testosteronbehandling kan være nyttig og sikkert for disse mennene så lenge de blir overvåket av legen sin, sier Morgentaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer