Thai-mat forebygger kreft

Et krydder som brukes mye i Thailand har flere gode medisinske egenskaper, sier forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Den ingefærlignende rotplanten galanga brukes mye i det thailandske, malaysiske og indonesiske kjøkkent. Nå har forskere funnet ut at en ekstrakt fra planten kan drepe kreftceller og beskytte friske personer mot sykdommen.

Forskerteamet fra King’s College i London har funnet ut at galanga har evnen til å aktivere et ensym som angriper kreftceller.

Galanga blir allerede brukt som alternativ behandling i Indo-Kina mot blant annet kreft i magen, flatulens, og dyspraksi. I tillegg mener thailenderne den kan øke sexlysten.

- Vanligvis pleier naturmedisin å virke enten mot det ene eller andre. Men det ser ut til at galanga gjør flere ting, sier Peter Houghton til avisen The Scotsman.

- Vi snakker ennå ikke om en kur mot kreft. Vi har kun lagt en brikke til i det totale puslespillet, sier han.

Peter Houghton har forsket på naturmedisin i over 30 år. I dag er 1 av 4 medikamenter på markedet basert på plantemolekyler, inkludert medisiner mot kreft og alzheimer.

- Vi har sett at galanga kan drepe kreftceller og gjøre friske celler strekere, men vi har ennå en lang vei å gå, sa Houghton.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer