Ti år uten hår

- Moten med glattbarberte mannskropper vil vare i ti år, mener en svensk trendforsker. Og stadig flere menn barberer bort mer enn bare skjeggveksten.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynte med kroppsbyggerne. Og spredte seg videre til de moderne og urbane.

Glattbarberte armhuler, hårfrie brystmuskler og en begrenset frisyre ved penis er nå et must for mange norske menn.

Forfengelige menn over hele verden har også dannet et nytt begrep: Metroseksuell. Den metroseksuelle mannen er heterofil og maskulin, men samtidig opptatt av utseendet sitt.

Typiske representanter for dette begrepet er menn som David Beckham eller Ari Behn som gjerne bruker penger på både moteklær og kosmetikk.

Varer i ti år- Moten med hårløse mannskropper vil nok vare i enda ti år. Men så vil kroppshårene komme tilbake, sier den svenske trendanalytikeren Henrik Mattsson til avisen Aftonbladet.

Han innrømmer selv at han barberer bort håret under armene og på brystet.

- Det ser bra ut og er fresht, mener Mattsson.

Studenter og boksereOg trendanalytikeren er ikke alene. Moderne menn utgjør en stadig større gruppe i skjønnhetssalongene som tidligere var forbeholdt kvinner.

Det er først og fremst håret under armene, på ryggen, på brystet og i skrittet som forsvinner. Hår på hodet og litt ansiktshår er fortsatt moderne og får oftere være i fred for barberhøvelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer