Ti måter å lure innbrudstyven på

Ingenting er så hyggelig for en innbruddstyv som å finne visne sommerblomster i verandakassen, og postkassen full av reklame. Unngå å bli enda et tall i innbruddsstatistikken fordi du glemte å forberede hjemmet før ferien.

Gardiner for vinduene gir intrykk av ferietomt hus Foto: Karoline
Gardiner for vinduene gir intrykk av ferietomt hus Foto: Karoline Vis mer
Publisert

Hver dag skjer omkring 50 grove innbrudd eller tyveri fra boliger her i landet. En tredjedel av disse skjer mens huseierne er bortreist. Dersom du låser dørene og avbestiller avisen er det vel ikke mer du kan gjøre tenker du kanskje. Dette er ikke riktig. I følge politiet er det flere enkle tiltak som kan bidra til å gjøre boligen din mindre fristende for innbruddstyven.

Ti punkt før ferien

Før du reiser bort fra boligen for et lengre tidsrom bør du gjøre følgende:

1: Fortell naboene at du er bortreist slik at de kan holde et øye med boligen.2: Be naboer eller andre vanne blomster, klippe plen (evt. måke oppkjørselen om vinteren), tømme postkassen og fylle søppelbeholderen din dersom du er lenge borte.3: Viderekoble telefonen til noen som er hjemme(Tast *21*telefonnummer du skal koble til#. Deretter venter du på kvitteringstone.4: Omadresser eller stopp avisen ved å ringe abonnementsservice i din avis. Stopp posten ved å kontakte ditt lokale postkontor.5: Sett på lys og radio for eksempel ved bruk av tidsur eller fotoceller.6: Ikke trekk for alle gardiner eller sett bort hagemøblene. La leker og redskaper ligge i hagen. Rot får huset til å virke bebodd.7: Lukk den tomme garasjen.8: Lås dør- og vinduslåser.9: Legg spesielt verdifulle gjenstander som smykker, bilder og sølvtøy inn i en bankboks.10: Verdifulle eiendeler bør merkes/fotograferes/filmes i tilfelle innbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer