Ti medisinske mysterier

En pille mot alt som er ille? Nei, legene kan verken forklare eller kurere alt. Her er de ti mest mystiske sykdommene.

Illustrajonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrajonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye legene kan kurere med et pennestrøk på reseptblokka. Men fortsatt finnes en rekke sykdommer som de dyktigste eksperter klør seg i hodet over etter flere tiårs forskning.

Visste du for eksempel at noen føler trang til å spise papir? Her får du de største gåtene innenfor den medisinske verden:

1. AIDSTjuefem år etter at det for første gang ble identifisert, er det fortsatt ingen kur for Acquired Immune Deficiency Syndrome. AIDS er en av verdens mektigste mordere, spesielt i utviklingsland. Sykdommen startet sannsynligvis med et hopp fra sjimpanse til menneske, ifølge fersk forskning.

Les også: Bedre medisiner mot AIDS

2. AlzheimerSykdommen må ikke forveksles med glemskheten som rammer de fleste av oss de siste leveårene. Alzheimer er en degenererende hjerneforstyrrelse som kommer til syne på forskjellig måte hos de som lider av den. Den nøyaktige årsaken kan forskere ennå ikke forklare, og det finnes ingen effektiv behandling.

Norske forskere jobber også for å løse alzheimer-gåten:

3. Vanlig forkjølelseSelv om rundt en million amerikanere rammes hvert år, vet leger fortsatt veldig lite om forkjølelsen, som gir deg rennende nese og utmattende hosteanfall. Tid og kyllingsuppe, ikke antibiotika, er ofte den eneste resepten som hjelper. Her får du flere gode tips:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer