Ti mystiske sykdommer

Har du hørt om "Ismannen" eller kvinnen som får anfall av å høre favorittartisten synge?

Publisert
Sist oppdatert

Klarer ikke å åpne øynene:

Australske Natalie Adler kan forutsi når hennes merkelige sykdom vil slå til, og da vet hun at det er på tide å forberede seg på det tre dager lange mørket. Det melder ABCNews.com.

- Kvelden før føles øynene mine tunge. Da vet jeg at det kommer, sier 21-åringen til avisa.

Neste morgen klarer ikke Adler å åpne de sammenklistrede øynene, og som regel tar det hele tre dager før hun igjen ser normalt.

Verken leger i Australia eller USA forstår hva som utløser sykdommen, om det er fysisk eller psykologisk.

- Vi er ikke helt sikre på diagnosen, sier Catherine Mancuso ved The Royal Victorian Eye and Ear Hospital i Melbourne, Australia.

Les også: Norske Renate kjemper mot mystisk sykdom

Har orgasmer dagen lang

Persistent Sexual Arousal Syndrome beskrives som en tilstand hvor man får orgasme ved den minste berøring, uansett om man er seksuelt opphisset eller ikke.

- Jeg trodde jeg var den eneste som hadde dette syndromet, sier Heather Dearmon. En 34 år gammel kvinne fra South Carolina.

Dr. Irwin Goldstein, professor ved U.C. San Diego har studert denne sykdommen og forteller at mange ikke tar sykdommen på alvor, selv folk innad medisinske kretser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer