Ti ting du bør kjøpe brukt

Har du god økonomisk sans? Da er det en rekke ting du aldri bør kjøpe nytt...

Publisert
Sist oppdatert

Tre fluer i en smekk

Glad i brukte ting? Da kan du samtidig glede deg over at du sparer penger - og at du er svært miljøvennlig.

Men hvilke forbruksvarer lønner det seg å kjøpe brukt?

Vi har lett oss frem til ti ting som er mye billigere enn deres nyere søstrer og brødre - men som likevel ikke har mistet verdien og kvaliteten sin.

Klær, møbler og bøker

- Det er veldig mye å spare på brukte ting. Det er selvsagt forskjellig fra produkt til produkt, men mye av det vi selger, selges til 10-30 prosent av det nye varer koster, sier butikkjedesjef i Fretex, Bent Udnesseter.

Hvilke ting er etter din mening mest lønnsomme å kjøpe brukt?

- Møbler, klær og særlig bøker er varegrupper jeg vil fremheve. Men også glass- og steintøy og diverse samleobjekter kan være svært lønnsomme å kjøpe brukt, sier han.

Ifølge Udnesseter utgjør klær rundt 50 prosent av omsetningen til Fretex, mens 20 prosent av omsetningen er relatert til møbler.

Mest populære

På landets største markedsplass for brukthandel, finn.no, er følgende tre kategorier innen ting og saker de mest populære:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer