Ti ting du ikke bør kjøpe brukt

Hvilke ting bør du definitivt holde deg unna, hvis du ikke vil gå i brukt-fella.

Publisert
Sist oppdatert

Hold deg unna!

I forrige uke skrev vi om Ti ting du absolutt bør kjøpe brukt - fordi du kan spare mye penger, uten av det går nevneverdig på bekostning av kvaliteten.

Nå snur vi problemstillingen 180 grader rundt.

Hvilke ting bør du definitivt holde deg langt unna når du ser et såkalt "godt" tilbud i bruktannonsen?

Direkte farlige?

For hvilke ting vil koste mye å reparere om de går i stykker? Og hvilke ting kan være direkte farlige?

- Generelt er dyre brunevarer, for eksempel de som koster over 10.000 kroner, også ganske dyre å kjøpe brukt. I tillegg er slike varer kompliserte, og det er vanskelig å sjekke kvaliteten. Derfor er denne varegruppen nok blant ting man bør være forsiktig med å kjøpe brukt, sier ansvarlig redaktør i Forbrukerrapporten, Jarle Oppedal.

I tillegg nevner han diverse sikkerhetsutstyr, spesielt til barn.

I Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er man opptatt av å varsle forbrukerne om forhold som kan utgjøre en sikkerhetsmessig risiko.

- Vi mener at man bør være varsom med å kjøpe elektriske artikler brukt, fordi det er vanskelig å vite om de er skadet. Det er da i hovedsak på grunn av faren for brann, sier informasjonsrådgiver i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Arvid Christiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer