Ti tips for bedre frukt

Er du glad i frukt? Slik får du mer ut av de søte og sunne godsakene:

Publisert
Sist oppdatert

Frukt er både sunt og godt. Derfor bør du følge de statlige helserådene og spise minst fem porsjoner med frukt og grønt hver eneste dag.

- Alle vil anbefale at vi øker forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Disse matvarene er blant annet kjempeviktige for å forebygge forskjellige sykdommer som kreft, hjertesykdommer og diabetes.

- En av årsakene til dette er at frukt, bær og grønt inneholder store mengder antioksidanter. Altså i tillegg til store mengder vitaminer, mineraler og fiber som er bra for deg, forteller informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.

Hun mener at vi i Norge ennå ikke er så flinke som vi burde være til å spise sunne saker. Men det er et problem som er i ferd med å endre seg.

- Vi er i ferd med å bli veldig opptatt av frukt. Bedre utvalg, lavere priser og ekstremt god tilgjengelighet betyr jo at vi spiser stadig mer. I tillegg reiser vi mye mer enn før og tar med oss nye vaner hjem, mener Kåsin.

Spennende fruktTrenger du noen tips for å friske opp litt i frukt-vanene dine? Les disse ti tipsene for frukt til frokost, middag og kvelds:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer