Ti tips for surrehuer

Glemmer du nesten din egen bursdag? Slik får du full kontroll.

Hm, hva var det nå den greia vi har inni hodet, het igjen?.. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Hm, hva var det nå den greia vi har inni hodet, het igjen?.. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjernkontrollen som du lette etter kvelden før, finner du i kjøleskapet neste dag. Kontonummeret kan du bare drømme om å holde styr på og når du skal holde en presentasjon på jobben, er du helt avhengig av å ha skrevet ned alt ord for ord.

Vi har stadig flere hjelpemidler, og mobilen kan hjelpe oss å huske når nevøen vår har bursdag, mens kalenderen i mailboksen vår minner oss på møtet vi må gå i.

Les også: Få fart på hukommelsen

- Men god hukommelse er fortsatt et mektig våpen i vår verden, skriver spaltist i MSN Encarta, Tamin Ansary.

Han har benytter enhver anledning til å fritte ut folk han treffer om deres triks for å huske bedre og har også snakket med en rekke eksperter om hukommelse. Her er hans ti beste råd til hvordan du kan huske spesifikke ting og forbedre din generelle hukommelse:

1. Vær oppmerksom: Du kan ikke huske noe du aldri har fått med deg, så ikke konsentrer deg om hundre andre ting når du prøver å lære eller huske noe. Vend hele oppmerksomheten din mot det minst én gang.

2. Forstå: Jo bedre du forstår noe, jo mindre sannsynlig er det at du glemmer det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer