Ti tips mot forkjølelsen

Hoste og snørr kommer som regel med høstkulda. Her er de ti beste rådene for å takle forkjølelsen når du ligger utslått med druer og ukeblader.

Publisert
Sist oppdatert

Det er et fascinerende fenomen at mens noen går friske og raske rundt hele året blir andre slått i bakken av forkjølelse hver vinter.

Ikke så farligFor noen kan forkjølelse og den litt tyngre influensaen bli et alvorlig problem. Men de fleste av oss får bare slå oss til ro med at det blir noen kjedelige dager i sengen.

Erfaring tyder på at det også er forskjell mellom kjønnene i hvordan man takler noen dagers sykdom. Uten å ha noen særlig vitenskaplig dekning vil jeg påstå at det såkalt svake kjønn står overlegent i å håndtere forkjølelsen. Eller som min mor liker å formulere det: -Det er jo ikke noe her i verden som er så sykt som en syk mann.

Men uansett kjønn eller alder - her er Mozons ti beste tips for deg som vil klare deg gjennom forkjølelsen så godt som mulig:

1) Gode og dårlige symptomerNår du er forkjølet må du huske på at noen av symptomene på sykdommen faktisk spiller på ditt lag. Feber er en reaksjon i kroppen som gjør det lettere å bekjempe basseluskene. Hoste bidrar til å rense luftveiene og holde uhumskheter vekk fra lungene. Moderat feber og hoste bør derfor ikke nødvendigvis medisineres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer