Forsikringsskader fra 2010 til 2020

Tiårets «nye» forsikringsskader

Styrtregn, skjeggkre og elbil preger de «nye» forsikringsskadene for det siste tiåret.

FORSIKRINGSTIÅRET: Bildene over viser noe av det som har preget oss mellom 2010 og 2020, ifølge forsikringsselskapene. Video: NTB / NRK / Embla Hjort-Larsen. Foto: Rune M. Nesheim / Øystein Bergrud Fossum / NTB. Vis mer
Publisert

Det er ikke bare et år vi nylig har lagt bak oss, men også et helt tiår.

Mye har skjedd mellom 2010 og 2020, ikke minst på forsikringsfronten.

Vi har tatt en prat med forsikringsselskapene om hvilke innmeldte skader og saker som definerer perioden mellom 2010 og 2020.

Dersom vi ser på skadene og sakene som vanligvis har blitt meldt inn til forsikringsselskapene de siste ti åra, er det faktisk noen som skiller seg ut for 2010-tallet, som vi ikke har sett like mye av tidligere.

Styrtregn, skjeggkre og elbil er noen stikkord.

Styrtregn og flygende trampoliner

- Det siste tiåret har kundene våre virkelig fått merke at været har blitt mer ekstremt. Vi snakker stadig oftere med folk som står med vann til knærne i sine hjem, eller som har fått sine hus revet vekk av flom og skred, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind til Dinside.

Ekstremvær har altså gitt grunnlag for flere skademeldinger og erstatningskrav som har kommet inn til forsikringsselskapene de siste ti åra.

Sigmund Clementz i If trekker fram styrtregn som et eksempel på ekstremvær som har gitt store skader de siste fem-seks åra, særlig i august 2016 da Asker, Bærum og deler av Oslo ble rammet av dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer