Tid for feriesex

Ferie er tid for familie, unger og grillkvelder med svigermor. Men hvilke muligheter har sexlivet i denne tiden? Sexologen Esben Esther gir råd for god feriesex

Publisert
Sist oppdatert

Tid for feriesex
Ferie er tid for familie, unger og grillkvelder med svigermor. Men hvilke muligheter har sexlivet i denne tiden? Sexologen Esben Esther gir råd for god feriesex

Vi har nådd den tid av året hvor mange flytter familieliv og samliv til små hus laget av lett aluminium eller tynne, tette teltstoffer. I den mørke årstiden opplever mange en mangel på tid for sex, og da ikke minst uforstyrret tid: Med barn og småbarn i huset, kan selv soveromsdøren virke for ubeskyttet når far og mor føler for å la kroppene sine smelte sammen i noen minutters nytelse. Dessuten vet en aldri når telefonen kan ringe, eller når venner kan komme på uventet besøk.

I ferien har de fleste mer tid til disposisjon, og ideelt sett også mer tid til og for hverandre. I den sammenhengen kan en undres på hvordan tynn teltduk eller lette aluminiumsvegger kan oppleves som en beskyttelse når soveromsdøren ellers føles for puslete.

Videre kan vi undres på hvordan opphold i telt og campingvogn kan virke på samlivet. Her er ikke bare ungene innenfor veggene, de er såmenn nesten innefor joggedressene!

Det er slik for de fleste jeg treffer ellers om året, at de ikke liker at andre hører at de elsker. I campinglivet ønsker man seg ikke bare uforstyrret tid, men ønsker seg tider da en heller ikke forstyrrer andre. Jeg har tillatt meg å forhøre meg litt om disse utfordringene, og det kommer fram fire forskjellige løsningstyper:

1) Avholdenhet
Den første er rett og slett å la hele sexuallivet være i ferien. Noen få er fornøyde med det. Disse få lever ikke alltid sammen med hverandre. Det er med andre ord ikke sikkert at den ene er fornøyd uten sex, selv om den andre måtte være det.

2) Stille som mus
Den andre metoden er den lydløse, mens barna sover og naboene to tekstiler unna enda sitter og snakker høylydt med hverandre. Stille sex kan utvikles til en stor kunst, og kan i seg selv virke sexuelt stimulerende. Det å lage mindre lyd og bevegelse gir st¢rre anledning til virkelig å kjenne etter og føle hverandres kropper, og ikke minst føle på selve hemmeligheten ved det en gjør.

3) Kreative unnskyldninger
Den tredje metoden knyttes til naturlige avtreder: Et par med campinglyst forteller årvisst barna at mor har blæreproblemer. (Ungene pleier snodig nok ikke å spørre hvorfor mor drar på ferie når det alltid går slik ut over blæren hennes). Det betyr at mor rett som det er må ut av bil, telt eller campingvogn for å tisse. Ettersom hun egentlig ikke er helt frisk, må far være med og passe på henne. Det er best å gå et stykke inn i skogen for å få orden på blæreplagene, mener de to.

Både mor og far føler seg lettere etterpå, fordi saken (blæren) synes å være under kontroll. At denne framgangsmåten kan få familiens piker til å tro at sommer og ferietid er det samme som blærekatar for kvinner, anser de som et lite problem. «Vi tror ungene skjønner hva som foregår, men vi opprettholder praksisen likevel vi, sier de - det er jo en deilig måte å være sammen på». «Den lille ulovligheten som ligger i dette skuespillet, virker også litt erotisk stimulerende», legger de smilende til.

Et annet par hadde en liknende metode. Også her var det mor som sto for mageproblemene. Hun hadde en fabelaktig evne til å få hard mage på ferieturer med campingvogn. Denne harde magen måtte t¢mmes inntil flere ganger daglig, og ettersom den slags trykkerier tar lang tid, måtte hun alltid ganske langt inn i skogholtene for å kunne være i fred. Far måtte alltid være med for å holde vakt. Skogen er nå en gang full av farlige dyr og greier.

4) Bare gjør det
Dette fører oss naturlig til det fjerde vis: Som selvfølgelig består i å benytte fri natur, uten påskudd om sarte blærer og harde mager. Mange mennsker liker å elske under åpen himmel. Min mistanke er at svært mange av dem som har utviklet slike praksiser nettopp hører til campinglivsgruppen.

Man kan elske i skogen, bak busker og trær. Eller hva blir mer høytidsstemt enn en elskovsstund på toppen av et fjell hvor horisont og takhøyde sprenger alle grenser. Blåser det litt, kan man beholde noen klær på - det er spennende i seg selv, og dessuten varmer man hverandre.

Å elske under vann er både skjønt og mulig. Kropper som er våte og i vann kjenner hverandre på en helt annen måte. Naturen tilbyr en rekke rom, stillinger og muligheter for utdyping og innlevsle i egne og hverandres seksuelle og sensuelle natur.

Campingliv generelt stiller krav til oppfinnsomhet, kanskje nettopp det kunne være en utfordring til oss alle når samlivet føles monotont og fantasiløst.

GOD FERIE!
Esben Esther

Mozon 02.07.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer