Tid for tran

Styr unna useriøse forhandlere.

En boks med Möllers Dobbel i dagligvarebutikken koster fra 70 kroner til 93 kroner. Det betyr at en dagsdose, som er to kapsler, koster deg 1,25 kroner om du handler hos Rimi, eller 1,66 kroner om du handler på Mega. Foto: Colourbox
En boks med Möllers Dobbel i dagligvarebutikken koster fra 70 kroner til 93 kroner. Det betyr at en dagsdose, som er to kapsler, koster deg 1,25 kroner om du handler hos Rimi, eller 1,66 kroner om du handler på Mega. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor handlet vi vitaminer og mineraler for 42,4 millioner kroner. I løpet av 2007, brukte norske husholdninger i gjennomsnitt 2,8 prosent av årlig forbruk på helsepleie, og 0,9 prosent av dette ble brukt på legemidler spesielt. C-vitaminer er blant de mest solgte.

- Noen lurer på om vi trenger ekstra C-vitaminer i den tiden vi nå går inn i, og til de vil jeg si at de helst bør fråtse i frukt- og grøntavdelingen, i stedet for å gå på piller. Har man et barn som er fryktelig kresent med tanke på frukt og grønt, og man trenger litt tilskudd, bør de ta en multivitamin for barn - det er nok C-vitaminer i det, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky i DinKost.

Vi trenger ikke spesielle kosttilskudd dersom vi spiser variert. Er du flink og spiser fem om dagen, spiser grønnsaker og tar tran, får du det du trenger av næringsstoffer gjennom kosten. Tar du tran, får du både A- og D-vitaminer og fiskefett samlet der. Det er kun spesielle grupper som anbefales å ta kosttilskudd, så som eldre eller noen barn.

Vi har sjekket prisene på utvalgte tran- og vitaminprodukter. Se prisene nederst i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer