- Tida for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i framtida.

- GLEM BILLIG STRØM: Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener at tida for billige strømpriser er forbi. Foto: Terje Bendiksby / NTB
- GLEM BILLIG STRØM: Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener at tida for billige strømpriser er forbi. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Akkurat nå er energiprisene ekstremt høye, så vi kan forvente at de går noe ned. Men at energiprisen skal gå så langt ned at kraft blir billig, det tror jeg bare at vi skal glemme, sier Olsen i et innlegg tirsdag, ifølge Europower.

Olsen tror heller ikke at strømprisen vil falle tilbake til et normalnivå på 30–40 øre kilowatten. Han viser til at olje og gass skal fases ut, og at Norge skal gjennom det grønne skiftet.

- Å produsere strøm med kullkraft er billig. Å produsere den samme strømmengden med vindturbiner og solceller er mye dyrere, sier Olsen.

- Da blir det et prispress på tilbudssiden. Samtidig vil de være et stort prispress på forbrukersiden fordi stadig nye områder skal elektrifiseres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer