Tiden er inne, høst inn!

Tegnet du valutalån i høst eller tidlig på nyåret? Da løser du inn lånet nå. Det mener DinSide økonomi og det mener sjefsmegler Jon Birger Tysnes i Christiania Markets.

Publisert

Nå er det på tide å løse inn valutalånet! Gevinsten er betydelig. Lånekunder som tok opp valutalån tilsvarende én million norske kroner i midten av oktober kan si opp lånet og høste en samlet gevinst på hele 118.000 kroner. Det tilsvarer en avkasting på 23,6 prosent! (11,80 prosent på seks måneder)

18.000 kroner er penger som allerede er spart i form av reduserte renteutgifter. Resten er valutagevinst. Kronen har nemlig styrket seg med hele ti prosent mot tyske mark siden midten av oktober. 14. Oktober 1998 kostet en tysk mark 4,70 kroner. I dag, mandag 19. april, koster én tysk mark 4,23 kroner.

Bør høste gevinsten

- Vi solgte et betydelig volum tyske mark i midten av oktober, opplyser sjefsmegler Jon Birger Tysnes i Christiania Markets til DinSide.

Disse bør ifølge Tysnes høste gevinsten nå.

Anbefaler fastrente på minimum fem år

- Min anbefaling er å løse inn lånet å gå rett over i et fastrentelån med minimum femårs perspektiv, sier Tysnes.

Han begrunner dette med at lange norske renter på fem år og mer er på et historisk ”all time low”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer