Tidenes dyreste strømuke

Over 150 øre per kilowattimen for første gang.

PRISREKORD: I uke 50 ble det satt prisrekord på strøm i Nord-Norge. Nå ligger det an til strømstøtte også her. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
PRISREKORD: I uke 50 ble det satt prisrekord på strøm i Nord-Norge. Nå ligger det an til strømstøtte også her. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske strømkunder har fått et brutalt møte med vinteren. Ikke bare har gradestokken krøpet under tosifret antall minusgrader i store deler av landet - strømprisene har også skutt i været.

Denne uka har vi sett strømtopper på nærmere 900 øre per kilowattime, som er nesten 100 ganger høyere enn snittprisen var på strøm i desembermåned i desember 2020.

I Nord-Norge er det snittprisen på strøm så langt i desember på 125 øre per kilowattime - i fjor var desembersnittet 60 øre/kWt og i 2020 var 14 øre/kWt - og denne uka er det tidenes dyreste strømuke i nord med et snitt på over 150 øre per kilowattime.

Det kunne sett enda verre ut dersom ikke prisene hadde falt utover uka.

Dermed ligger det an til at husholdninger i Nord-Norge, for første gang siden strømstøtten ble innført, mottar støtte. Per 18. desember vil strømstøtten dekke snaut 50 øre per kilowattime med et tak på 5000 kWt for forbruket i desember.

I de tre sørlige strømregionene ligger den foreløpige strømstøtten på 253 øre per kilowattime ekskludert moms og i Midt-Norge 167 øre per kWt. Hva støtten vil ligge på med månedsslutt, avhenger av hvordan prisutviklingen blir de to siste ukene av måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer