Tidlig fødsel med tannsykdom

Enkelte tannsykdommer kan trigge immunsystemet til å sende ’fød nå’ signaler!

Publisert
Sist oppdatert

I de siste årene har leger og tannleger begynt å forstå hvordan tannsykdommer gjør mer enn å gi deg og meg dyre tannlegeregninger. For de kan utløse både hjerte- og karsykdommer, diabetes og slag, skriver ABC news.

For bakteriene vi får i munnen kan være ganske så vemmelige. Etter de har infiltrert tannkjøttet kan de reise gjennom blodet og forårsake infeksjoner i hele kroppen, særlig i hjerteklaffene. Situasjonen kan være ekstra alvorlig for diabetikere, da de har et svekket immunforsvar.

Nå har amerikanske forskere sett at premature fødsler kan knyttes til tannsykdommer - noe som kan gi svar på hvorfor omkring en av ti kvinner i USA føder for tidlig.

Er du blant dem som heller går med smerte i tennene enn å besøke tannlegen?

Gravide mer utsattGravide kvinner er i utgangspunktet mer utsatt for å få hovent og betent tannkjøtt på grunn av hormonelle endringer. Disse endringene er ofte midlertidige.

Det er viktig at gravide kvinner behandler dette. Undersøkelser viser at kvinner som hadde moderate til alvorlige tannsykdommer under graviditeten, hadde økt risiko for å føde for tidlig. Selv når andre faktorer som rase, røykevaner og annen atferd ble tatt i betraktning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer