Strømpris

Tidoblet strømpris i sommer!

Det er enormt stor forskjell på hva strømmen koster denne sommeren kontra i fjor. Vi forklarer hvorfor.

STRØM: Frykter du sjokkregning som følge av dyr strøm, kan du med enkle grep senke strømutgiftene noe. Video: Berit B. Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Sommeren 2020 lå strømprisen i snitt på 2,89 øre per kilowattime i juni, juli og august.

Denne sommeren, derimot, er den forventede markedsprisen på strømbørsen Nordpool rundt 40 øre kilowattimen uten merverdiavgift - noe som er over ti ganger så høyt som i fjor!

- I fjor sommer var strømprisene ekstremt lave, men den forventede strømprisen denne sommeren er uvanlig høy. Strømpris på rundt 26 øre er nemlig mer vanlig, sier Edgeir Vårdal Aksnes i det digitale strømselskapet Tibber.

Kan endre seg med været

Næringspolitisk rådgiver Ulf Møller i Energi Norge bekrefter at markedet venter strømpriser på rundt 40 øre kilowattimen de nærmeste ukene og månedene.

- Mye kan likevel endre seg med vær og temperatur, eksempelvis hvis vi får en tørr eller våt sommer, sier Møller til Dinside.

Han legger til at hittil har strømmen i 2021 vært betydelig dyrere enn fjoråret, men ikke dramatisk sammenlignet med 2018 og 2019.

Regninga øker med 1000 kroner

Ifølge analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight, må norske strømkunder forvente vesentlig høyere strømregninger de neste månedene, siden det også betales moms av et høyere beløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer