Tidsriktig fjernvarme

Fjernvarme seiler opp som en tidsriktig og effektiv energikilde for boligen din.

Publisert

Fjernvarme er et system som baserer seg på at mange enheter, boliger, er knyttet sammen i et rørsystem. Du får varm vann inn i boligen, og sender kaldt vann ut. Dette går så gjennom det eksterne anlegget, varmes opp i en fjernvarmesentral, og sendes så tilbake til deg.

Fordelen med dette systemet er at oppvarmingen i fjernvarmeanlegget skjer svært effektivt. Ofte er varmen også et biprodukt, for eksempel fra søppelbrenning eller spillvarme fra industrien, og utnytter da en energi som ellers ville gått tapt.

Svært billig

Tilbyderne av slik energi har lagt seg på et prisnivå som ligger noe under strømprisen. Selvsagt varierer også dette med etterspørselen, men det som gjør det så spennende er at jo flere som kopler seg på nettverket, jo billigere skal det bli for hele gruppen. Dette kan bety at ettersom flere ønsker å benytte seg av slik oppvarming, vil faktisk fordelene i form av reduserte priser vise seg enda tydeligere.

La energiverket betale utbyggingen

Det som trengs for å kunne utnytte fjernvarme er at du har et vannbåret system i huset ditt. Dette er vanlige sentralanlegg som gir varme til radiator og gulvvarmesystemer. Du må fjerne eksisterende kjeler, enten olje eller elektrisk, og installere en varmeveksler. Denne tar mindre plass, og du slipper å tenke på alt som heter drift og vedlikehold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer