Til alle 30-, 40 og 50-åringer

Problemer med å huske ting? Slik bedrer du hukommelsen!

Ifølge ekspertene kan du gjennom enkle tiltak gi hukommelsen en kjapp boost. Foto: Colourbox.com
Ifølge ekspertene kan du gjennom enkle tiltak gi hukommelsen en kjapp boost. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor la du nøklene igjen? For ikke å snakke om mobiltelefonen…? Hukommelsessvikt kan blant annet oppstå når du har for mange ting å huske på samtidig, eller når ”hjernetåka” inntreffer et øyeblikk. Uansett hva årsaken er, trenger du ikke la det skje igjen!

Hvor godt husker du? Ta testen her!

For ifølge ekspertene kan du gjennom enkle tiltak gi hukommelsen din en real boost, og du vil straks huske hvor nøklene dine befinner seg. Du kan begynne med de ulike tiltakene nå - uansett alder, oppfordrer ekspertene.

Det er snakk om enkle livsstilsforandringer som vil skjerpe hukommelsen når alderen øker.

Skaff deg klisterhjerneDerfor glemmer du aldri å sykle

30-årene

Det høres kanskje rart ut, men dette er rådet til ekspertene: Ta tanntråd daglig! Du elsker godterier og søtsaker, men hater å ta tanntråd. Hva har det nå med saken å gjøre? Jo, begge deler kan bidra til plakk på tennene, som er dårlig for hjernen din.

- Plakk mellom tennene kan forårsake en immunreaksjon som angriper pulsårene. Da vil ikke hjernecellene få viktige næringsstoffer, sier lege Michael Roizen til CNN, som også har skrevet en bok om hvordan man holder seg sunnere og yngre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.