Til angrep mot nett-apotekene

Reseptbelagte legemidler selges over Internett i store mengder. Nå vil amerikanske myndigheter sette en stopper for handelen

Publisert
Sist oppdatert

Salg av reseptfrie legemidler over Internett har fått et stort omfang de siste årene. På grunn av uklare regler og handel over landegrensene er det vanskelig for myndighetene å kontrollere denne handelen. Problemet er først og fremst at pasienter kan få tilgang til legemidler med store bivirkninger uten å avklare bruken med en lege.

Nytt lovforslagAmerikanske myndigheter behandler nå et lovforlag som kan gjøre denne trafikken vanskeligere. I det minste for forbrukere innen USA.

- Alt for mange mennesker får tilgang til medikamenter over Internett uten å ha en gyldig resept, sier politikeren Tom Davis til Reuters. Davis er formann i House of Representatives Government Reform Committee og forsøker nå å komme frem til et lovforbud mot denne typen handel.

Bare i USA er det registrert over 1.000 webisder som tilbyr forskjellige reseptbelagte legemidler tilsendt i posten.

Uten reseptMange såkalte internett-apotek krever en form for beskrivelse av symptomer før du kan få medisinene i postkassen. Men en reell samtale med lege over mail eller telefon hører til blant sjeldenhetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer