Til kamp mot kvisene

Kviser og uren hud er et problem for mange. Les de beste rådene mot kviser her.

Publisert
Sist oppdatert

Når puberteten melder sin ankomst tar den ofte også med seg voldsomme forandringer i huden. For noen er kviser et alvorlig problem som de sliter med gjennom mange år. Og forslagene til behandling er mange.

Heldigvis fremkalles kviser som regel av hormonelle endringer i kroppen og vil bli et mindre problem når hormonproduksjonen stabiliserer seg. Men det er en fattig trøst for mange som sliter med uren ansiktshud gjennom mange år. Enten du er tilhenger av moderne medisin, kjerringråd eller naturlegemidler - her er de beste rådene mot kviser:

Doktorens rådRoaccutan er et effektivt middel mot den mest alvorlige og behandlingsvanskelige form for kviser. Roaccutan tas som en tablettkur fordelt over 4 måneder.

Vitamin A-syre er et annet preparat som kan ha en god effekt på kviser. Begge preparatene kan irritere huden i ansiktet og må holdes unna øynene. Vitamin A på huden bør ikke kombineres med soling.

For mer seiglivede tilfelle kan det være aktuelt å bruke en salve som inneholder antibiotika. Tetracyklin og Klindamycin er eksempler på slike salver. De må skrives ut av en lege og kan ha bivirkninger. Om du har alvorlige problemer med kviser kan det lønne seg å ta kontakt med en hudspesialist som kan ta en skikkelig vurdering av hva som bør gjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer