Til kamp mot posematen

- Livskvalitet går tapt hvis en familie aldri lager mat sammen, sier dansk kjendiskokk og pådriver for den nordiske matbevegelsen.

© PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/CLAUDE PRIGENT MUR DE BRETAGNE (22) LE 07/09/2004  Auberge, restaurant, cuisine, preparation du poisson, dos de bar. Foto: colourbox.com
© PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/CLAUDE PRIGENT MUR DE BRETAGNE (22) LE 07/09/2004 Auberge, restaurant, cuisine, preparation du poisson, dos de bar. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kjendiskokken Claus Meyer, innehaver av gourmetrestauranten Noma, som har to stjerner i Michelinguiden, er sistemann ut i serien Ny Nordisk Mat med en ny TV serie og boken Smaken av Danmark.

Norske Andreas Viestad og svenske Tina Nordström har allerede inspirert tusenvis av seere med sine TV program i samme serie.

- Ikke korstog mot pizza og sushi

Den nye kokeboka bygger på konseptet "det nye nordiske kjøkken". Meyer sier konseptet binder det nordiske folket sammen fordi det bygger på fellesnordiske verdier.

Les også: 50 prosent mer økologisk i butikkene

- Mens nordisk kjøkken verken eksisterte som fenomen eller som en språklig konstruksjon for fem år siden, er det nå uten sammenligning det heteste emnet på den gastronomiske scenen i Norden, sier han til DinSide Helse.

Men kjøkkenbevegelsen er ikke et korstog mot pizza, shawarma og sushi, poengterer Meyer:

- Man han si at det nye nordiske kjøkken handler om betydningen av en regional identitet i en globalisert verden, sier han.

Sunt, økologisk og lokalt

Meyer er spesielt opptatt av sunn, økologisk og lokal mat, og sier at tradisjonell dansk mat er usunn. I boka har han derfor fokusert på danske oppskrifter som både er sunne og enkle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer