Til krig mot kreften

Ved å følge sju enkle råd kan "i prinsippet" rundt halvparten av alle dødsfall forårsaket av kreft unngåes, påstår amerikanske krefteksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Men ordene "i prinsippet" er viktig. Kreft er komplisert og det er ikke alltid leger kan forklare hvorfor noen får kreft og andre ikke. Gener, livsstil og eksponering av kreftfremkallende kjemikalier er alle viktige faktorer som kan påvirke hverandre over tid, på en måte som forskere ennå ikke forstår.

Ingen kan forandre genene sine eller slette en familiehistorie med mye kreft.

Andre risikofaktorer er imidlertid ikke som støpt i stein. Og den gode nyheten er at ved å innføre enkelte vaner kan du redusere risikoen for å dø av kreft, skriver helsenettstedet WebMD.

7 tips på toppDen amerikanske kreftforeningen er i disse dager aktuell med rapporten "Cancer Prevention & Early Detection Facts & Figures 2006", som gir råd på hvordan du kan redusere risikoen for å dø av kreft og andre helseproblemer, som hjerte- og karsykdom. De er:

- Ikke røyk. Røyker du forsøk å slutte nå.- Få av deg de ekstra kiloene.- Sørg for regelmessig trening.- Spis sunt.- Unngå høy eksponering av sol.- Sørg for regelmessige kreftundersøkelser.- Begynn så snart som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer