Tilbake fra ferie? Sjekk kontoen din nå!

Sjekk kontoutskriften og kredittkortregningen nøye etter ferien.

Sjekk både kontoutskrift og kredittkortregninger etter ferien. Finner du noe som ikke stemmer, bør du kontakte banken så fort som mulig. Foto: Kim Jansson
Sjekk både kontoutskrift og kredittkortregninger etter ferien. Finner du noe som ikke stemmer, bør du kontakte banken så fort som mulig. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens ferieglade nordmenn har kost seg med parasolldrinker i utlandet, har kortsvindlerne antageligvis hatt alt annet en ferie. Sommeren er en av høytidene for svindel, derfor er det ekstra viktig å være på vakt.

I 2010 ble nordmenn kortsvindlet for 200 millioner kroner, og statistikken viser at en god andel av denne svindelen skjer i utlandet. Har du kommet hjem fra ferie, er det derfor viktig å sjekke at noen ikke har brukt dine penger uten tillatelse.

Det første du bør gjøre

Bank- og finansbransjen oppfordrer alle kortbrukere å holde kontroll med hva som skjer med kontiene. Mange banker har gode rutiner for å registrere mistenkelig bruk av kort, men du bør likevel gjøre det du kan for å være på den sikre siden.

Ta en titt på kontoutskriften for å sjekke at alt er i orden. Oppdager du noe uregelmessig på kontoen din, er det viktig å varsle banken så snart som mulig, råder Finansnæringen Fellesorganisasjon (FNO).

Gå alltid gjennom kredittkortregningen før du betaler, og sjekk at det ikke er noen kjøp du ikke kan gjøre rede for.

Husk at dersom noen kopierer kortene dine, kan det ta tid før de misbruker kortdetaljene. Det betyr at du bør gjøre det til en vane å sjekke kontoutskriften og kredittkortregningene med jevne mellomrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.