Tilbakekaller vårruller

Inneholder melk uten at det opplyses om det i ingrediensenslisten.

TILBAKETREKKES: Spring Home Spring Roll Pastry trekkes tilbake fra markedet. Foto: Matportalen
TILBAKETREKKES: Spring Home Spring Roll Pastry trekkes tilbake fra markedet. Foto: Matportalen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Vi skrev feilaktig at produktene føres av Asia Engros, men det riktige skal være Asian Food Import. Vi har rettet med korrekt informasjon under.

Vårrullplater av merket Spring Home Spring Roll Pastry trekkes tilbake fra markedet fordi de inneholder melk uten at dette står i ingredienslisten.

«Produktet kan derfor føre til helsefare for personer som har melkeallergi eller er intolerante mot melkeprodukter. Forbrukere som er allergiske/intolerante mot melk må ikke spise produktet», skriver Mattilsynet på nettstedet Matportalen.no.

Vårrullplatene har flere norske importører og selges i butikker over hele landet.

Tilbaketrekkingen gjelder:

  • Alle med best før-dato til og med 8.2.2023
  • produksjonsdato fra 2018 til dags dato

Med følgende varenummer:

  • Asian Food Import: 208083, 108085, 208087, 208088 og 208089
  • Mandarinen Import og Engros: 8025, 2072, 7006 og 6004
  • FSG Foods Norge: 1728, 1730, 1732, 1736

Salget av produktene er nå stoppet.

Ble avdekket i en tilfeldig kontroll

Vegard Lefdal, i importøren Mandarinen Import og Engros, forklarer til Dinside at en leverandør hadde gjort en endring uten å melde fra om det, og at feilen ble avdekket i en tilfeldig laboratorietest.

Han forteller at produktene inneholder rundt 0,033 prosent melkeprotein og at de ikke har fått noen tilbakemeldinger om at kunder er blitt syke eller dårlige etter å ha spist produktet.

Importøren har merket om alle forpakningene og har informert kundene om tilbaketrekkingen. Han anbefaler alle som har kjøpt produktet og som har melkeallergi eller er intolerante mot melkeprodukter, om å levere det tilbake der de kjøpte det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer