Hvordan lager du fisk? Steker du den, koker du den eller ovnsbaker du den?
Tilberedningsmetoden du velger kan nemlig påvirke effekten av omega 3, antyder en studie ved University of Hawaii, skriver American Heart Association i en pressemelding.
Les også: Ikke ta omega 3 sammen med sukkerOmega 3 - mulig uten fisk?Slik får du i deg rett fett
Den beste metoden
Resultatene viser at ovnsbakt eller kokt fisk er bedre enn stekt, saltet eller tørket – med tanke på de sunne omega 3-fettsyrene.
Og ønsker du å gjøre fiskemåltidet enda mer hjertegodt, kan du legge til tofu eller soyasaus med lavt saltinnhold, råder forskerne.
Les også: - Soya er homo-mat
- Stekt fisk beskytter ikke
- Det ser ut til at koking eller baking av fisk sammen med soyasaus og tofu er gunstig, mens det å spise stekt, saltet eller tørket fisk ikke er det, sier forsker Lixin Meng.
- Faktisk kan disse tilberedningsmetodene øke hjerterisikoen. Vi har ikke direkte sammenlignet kokt eller bakt fisk med stekt fisk, men man kan si at stekt fisk ikke peker mot en beskyttende retning, forklarer Meng i pressemeldingen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger