Tilbereder du laksen riktig?

Slik lager du fisk på sunnest mulig måte.

OMEGA 3: Fet fisk, som laks, sild og makrell, inneholder mye hjertegode omega 3-fettsyrer. Hvordan fisken tilberedes påvirker effekten av disse, ifølge ny studie.  Foto: colourbox.com
OMEGA 3: Fet fisk, som laks, sild og makrell, inneholder mye hjertegode omega 3-fettsyrer. Hvordan fisken tilberedes påvirker effekten av disse, ifølge ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan lager du fisk? Steker du den, koker du den eller ovnsbaker du den?

Tilberedningsmetoden du velger kan nemlig påvirke effekten av omega 3, antyder en studie ved University of Hawaii, skriver American Heart Association i en pressemelding.

Les også: Ikke ta omega 3 sammen med sukkerOmega 3 - mulig uten fisk?Slik får du i deg rett fett

Den beste metoden

Resultatene viser at ovnsbakt eller kokt fisk er bedre enn stekt, saltet eller tørket – med tanke på de sunne omega 3-fettsyrene.

Og ønsker du å gjøre fiskemåltidet enda mer hjertegodt, kan du legge til tofu eller soyasaus med lavt saltinnhold, råder forskerne.

Les også: - Soya er homo-mat

- Stekt fisk beskytter ikke

- Det ser ut til at koking eller baking av fisk sammen med soyasaus og tofu er gunstig, mens det å spise stekt, saltet eller tørket fisk ikke er det, sier forsker Lixin Meng.

- Faktisk kan disse tilberedningsmetodene øke hjerterisikoen. Vi har ikke direkte sammenlignet kokt eller bakt fisk med stekt fisk, men man kan si at stekt fisk ikke peker mot en beskyttende retning, forklarer Meng i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer