Tilbudsavisene samlet i en enkel app

Men den er ikke helt komplett.

App-en Mattilbud samler dagligvarekjedenes tilbudsaviser i en enkel app. Foto: Privat
App-en Mattilbud samler dagligvarekjedenes tilbudsaviser i en enkel app. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som jakter på de laveste dagligvareprisene? Fire sivilingeniørstudenter ved NTNU har laget en app som gjør hverdagen enklere for deg.

Mattilbud samler de fleste tilbudsaviser på markedet, og er tilgjengelig for iPhone og Andoid. Utviklerne har på nåværende tidspunkt ikke noe planer om å lansere en versjon for Windows Phone.

Les også: Etterlengtet app endelig klar for Windows Phone

Enkel i bruk

Andreas Jørgensen har sammen med studiekameratene Stian Bøe, Njaal C. Gjerde og Christian Rasmussen utviklet app-en Mattilbud. Foto: Privat
Andreas Jørgensen har sammen med studiekameratene Stian Bøe, Njaal C. Gjerde og Christian Rasmussen utviklet app-en Mattilbud. Foto: Privat Vis mer


Appen ble lansert for knappe to måneder siden, og nærmer seg 50.000 nedlastinger. Appen er gratis, og intuitiv og enkel i bruk.

Svakheten er at den ikke er helt komplett. For mitt hjemfylke, Akershus, er eksempelvis Rema 1000-tilbudene bare gyldige i Asker og Bærum, mens Coop Obs! ikke er med i det hele tatt.

– I noen fylker er utfordringen at butikkene har kundeaviser på butikknivå. Dette er grunnen til at Coop Obs! ikke er inkludert i alle fylker. Men vi jobber for å løse dette, forklarer utvikler Andreas Jørgensen.

Dagligvareduell: Hvem er billigst av Rema 1000 og Coop Extra?

Manuell innsamlingsjobb

Jørgensen vil ikke avsløre for mye om hvordan appen fungerer i kulissene. Men for øyeblikket ligger det mye manuelt arbeid bak for å servere brukerne med ferske tilbud hver uke. Tilbudene er tydelig merket med dato øverst, slik at kunden kan forsikre seg om at tilbudene er gyldige.

Utviklerne håper på et tettere samarbeid med butikkene etter hvert som flere kunder tar i bruk appen.

– Dette er en verdifull tjenestene for dagligvarekjedene. Med det antall brukere vi har nå, får Kiwi, Bunnpris og Rema 1000 vist sine tilbud 60.000 ganger i måneden. Får vi på plass et tettere samarbeid med butikkene, vil brukerne etter hvert få push-tilbud på telefonen, forklarer Jørgensen.

Pepperkaketid: Disse bør du holde deg unna

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer