Tilbudsjungel i bilfinansiering

Det er en jungel der ute, og vi hjelper deg til å finne veien ut.

Publisert

Mens boliglånsrentene har roet seg kraftig etter at Norges Bank foretok sin foreløpig siste rentehevning i slutten av august, har uroen fortsatt på markedet for billån.

For ikke mange dagene siden tilbød Ford finansiering av en av sine nye biler til 3,9 prosent rente (tilbudet er slutt nå). I den andre enden av skalaen er det flere som opererer med nominelle renter på rundt 11 prosent, over 12 prosent effektivt.

Det vanlige tilbudet i butikken, hvor du må ha minst 35% egenkapital og lånet løper i fem år med flytende rente, er samlet i denne kalkulatoren:

Gunstige fastrentebetingelser

DinSide har tidligere skrevet om kredittkjøpsloven fra 1996, som muligens tillater private forbrukere å ensidig gå fra kontrakter om avbetaling, leie og leasing i løpet av perioden. Det er få rettsavgjørelser på området, men noen av långiverne DinSide snakket med onsdag, mente dette også måtte gjelde for fastrentelån gitt i bilbutikken.

Gjensidige opererer således ikke med over/underkurs på sine fastrentelån. Sparebanken NOR sier at det kan bli beregnet overkurs, men det høres ikke alldeles sikkert ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.